top of page

Recent news

CB-NL Opening: ProRail showcase

juni 2015

 

De afgelopen maanden heb ik gewerkt aan de CB-NL en heb voor ProRail samen met Movares een zogenaamde Showcase ontwikkeld. Het doel was om de voordelen van de CB-NL te demonstreren. Hierbij hebben we ProRail data en RWS Data (zowel CAD als GIS) getypeerd volgens de bestaande Object Type Libraries, te weten OTL Spoor en OTL Rijkswaterstaat. Vervolgens laten we zien dat er een vorm van interoperabiliteit te verkrijgen is dmv mapping van deze OTL's naar CB-NL.

Meer info over CB-NL.

 

YouTube filmpje van onze presentatie

 

GeoBim conferentie

november 2014

 

Vanuit de Technical Management Group van COINS heb ik een presentatie gegeven op het GeoBIM conferentie. De presentatie slides en de gegeven presentatie is te vinden via de GeoBim website of via de volgende links:

YouTube presentatie

Presentatie slides

 

 

 

StarDog Semantic Web Database

December 2014

 

Voor COINS en vanwege persoonlijke interesse ben ik aan het experimenteren met StarDog.Een database van Clark&Parsia die o.a. de Pellet DL reasoner hebben ontwikkeld.Vandaar ook mijn eerste interesse in de Database. Het betreft een pure Java implementatie van een quad store met Named Graph mogelijkheden. SPARQL Queries zijn natuurlijk mogelijk maar interessant is dat het nivo van reasoning voor elke sparql querie ingesteld kan worden. Hiermee heb je natuurlijk maximale flexibiliteit. Het invoeren van nieuwe triples en direct SPARQL queries daar op los laten met OWL reasoning erbij is wat mij betreft zeer interessant. Gevoelsmatig lijkt me performance dan wel een belangrijke zaak. Tot nu toe valt het me nog niet tegen. 

Voor COINS heb ik alvast een Openlayers3 viewer gekoppeld aan COINS data in StarDog.

Financieel inzicht via de kaart

December 2014

 

Met StrateGis en Esri zijn we een financiele add-on aan het ontwikkelen voor het Esri platform om financiele gegevens te kunnen koppelen aan features opdat o.a. de cashflow in de tijd berekend en gepresenteerd kan worden. Het idee is om een werkende versie te ontwikkelen om deze vervolgens te kunnen presenteren aan onze klanten en evt op congressen zoals het opkomende GeoDesign congres. Technisch gezien gaan we een geoprocessing server optuigen om de financiele berekeningen te maken en een widget voor Esri's application builder opdat we snel financiele informatie producten kunnen creeren via de app builder.

bottom of page