top of page

Laboratorium

 

Hier kunt u experimenten vinden mbt Next Generation Graphic Information Systems

Lab_GWSW.png
COINS2-GWSW Linked Data 

Hoe makkelijk is het nou om 2 verschillende modellen compatible te maken als beide systemen Linked Data als basis hebben. Voor COINS2 n GWSW lijkt dit goed te kunnen. In een experimentje worden er relaties gelegd tussen een GWSW dataset en het COINS2 model. Dit wordt gedaan mbv enkele sparql queries. Daarmee is het gelukt om GWSW data als COINS2 data te zien.

Oude boerderij Best 3D pointcloud visualisatie

 

Een 22 GB pointcloud is versimpeld om tot een totale visualisatie te komen.Klik op de screenshot of hier om de applicatie te zien. Hiervoor is een Unity3D plugin voor nodig. Onderstaande 3D pointcloud werkt op basis van WebGL en heeft dus geen plugin nodig.

3D pointclouds visualisatie op het web

 

Een mooie opensource bibliotheek is aanwezig onder de naam PoTree waarbij PointClouds geconverteerd kunnen worden naar een web vriendelijk formaat met een Level of Detail mechanisme. Klik hier om de demo te bekijken. 

2D GIS  Relatics integratie

Samen met Aad Jongbloets van Tauw hebben we gekeken een 2D GIS kaart snel geinteregreerd kan worden in Relatics waarbij geometrie geselecteerd kan worden via Relatics zonder daarbij een GIS infrastructuur te hoeven aanleggen. Conclusie: het kan. Dit biedt mogelijkheden om 2D GIS data in combinatie met Relatics over te dragen aan derden. Tevens zien we mogelijkheden om dezelfde truuk uit te halen voor 3D data via bijvoorbeeld WebGL.

 

 

 

bottom of page