GIS werkzaamheden

 

 

Oudlisse.png
GIS naar Linked Data conversie

 

BuildingBits heeft tools ontwikkeld om snel GIS data om te zetten naar Linked Data. Hiermee wordt het makkelijker om GIS data te linken aan andere data.

GIS importer SketchUp

 

BuildingBits heeft een GIS import plugin gemaakt voor SketchUp waarbij Shape files in RD coordinaten gemakkelijk geimporteerd kunnen worden met behoud van kenmerkwaarden. 

In een 2e fase zijn parametrische functionaliteiten toegevoegd opdat snel enkele shape bestanden opgewerkt konden worden naar 3D Sketchup Objecten.

Locatus.png
Locatus Esri app builder plugin

voor Locatus is op basis van het Esri platform een plugin ontwikkeld voor Esri's App Builder. Met deze plugin kan data Locatus in grafieken enb tabellen weergegeven worden. Klanten van Locatus gebruiken deze plugin om meer inzicht in de data te verkrijgen.

Semantic GIS for more sustainable development

 

Via de TU Delft (Sisi Zlatanova) werd ik betrokken bij een onderzoeks programma om GIS data te verrijken via Semantic Technology om zo makkelijker duurzaamheids analyses uit te kunnen voeren. Hierover is een paper geschreven.

3D SDI: Falcon

 

Bij Geodan was ik werkzaam als 3D Research coordinator met als doel om meerdere R&D projecten te coordineren opdat ze een bijdragen leveren aan 1 of meerdere levensvatbare software systemen. Een duidelijk voorbeeld is het Falcon3D systeem dat op basis van een 2D GIS infrastructuur een 3D visualisatie weergeeft.