top of page
MaterialenDB.png
Materialen database


Gis informatie is omgezet naar Linked Data. Deze informatie bevat basale materiaal omschrijvingen. Deze zijn gelinked aan een materialen database. Hierdoor is het mogelijk om de GIS informatie te  ondervragen op materiaal samenstellingen en grondstoffen.

BIMP.png
BIM Provesy

 

Een rekenmodel is door RWS ontwikkeld om stroefheid te voorspellen op basis van oa. wegdek type, weg intensiteit en huidige stroefheid. Benodigde datasets zijn aanwezig en via Linked data gekoppeld zodat makkelijk het rekenmodel geraadpleegd kan worden. 

bimv1.png
RWS Vervanging en Renovatie

 

Binnen het programma Vervanging en Renovatie van Rijkswaterstaat is voor het onderdeel draagkracht van verhardingen een Linked Data systeem opgezet. Dit systeem bevat meer dan 20 datasets zoals val deflectie metingen, boorkernen, waterfilm berekeningen, restlevensduur draagkracht, meer-jaren planning, etc. Al deze datasets zijn gekoppeld aan een 100 meter wegvakken dataset waardoor een integraal beeld opgebouwd kan worden.

afb 7 2D viewer.png
Container Terminal Services (CTS)

Voor de Provincie Gelderland is een common dataroom ontwikkeld waarbij COINS2 containers ontvangen en verwerkt kunnen worden. Veel functionaliteit is aanwezig zoals: 2d en 3d visualisatie, OTL validatie van de containers, verschil analyses tussen de containers, export naar IMGEO en interne asset management systemen, Sparql toegang, etc. Dit alles in een gebruiks-gebruiksvriendelijke web omgeving. De Provincie Gelderland kan zelf een dergelijke omgeving opzetten met opdrachtnemers.

waternet.png
OTL Waternet browser

BuildingBits heeft voor Waternet een OTL browser ontwikkeld direct op een Triplestore zodat wijzigingen in deze triplestore direct zichtbaar zijn in de browser. De website is beschikbaar via otl.waternet.nl

 

otlpim.png
OTL Pavement Information Model

 

Als POC is een Object type library (OTL) gemaakt in RDF/OWL van het Pavement Information Model systeem in samenwerking met Boskalis en RWS. Data vanuit PIM is geconverteerd naar Linked Data en uitgedrukt op basis van deze OTL. Vervolgens is deze data gekoppeld aan Linked Datasets van RWS om een integraal beeld te verkrijgen over de verharding op rijkswegen. Via een OTL browser is de PIM otl beschikbaar. Deze is te vinden via https://connectedapps.nl/projects/rws/otl-pimV3/

bottom of page